Keşke hep cocuk kalsaydım... Dinlediğim her masalın ardından hayatın tozpembeliğinde boğulsaydım ve inansaydım, gercekten kurdun karnının kesildiğinde babaannenin cıkacağına, parmak cocuklara, opulduğu zaman prens olan kurbağalara... Keşke gerceklerle hic tanışmasaydım. Kimseyi karşılıksız sevmeseydim, mantık denen o asabi cehreyle hic karşılaşmasaydım. Buyuk yaramazlıklar yapıp, kucuk cezalar alsaydım… Yuzumde hic eksilmeyen kocaman gulucukler olsaydı, beni taklit etselerdi ve herkes benimle beraber cocuk olsaydı. Ayakkabı numaram yirmi beşi gecmeseydi... Ellerim minicik, ayaklarım kucucuk fakat hayallerim kocaman olsaydı ve hic yıkılmasaydı. Olum nedir bilmeseydim. AŞK nedir tatmasaydım, ofke nedir gormeseydim, yalan nedir duymasaydım, kalbim hic kırılmasaydı veya bunları hic anlamasaydım. Keşke cocuk kalsaydım. Avucuma denizi doldurabilseydim, kuşlar gibi ozgurce ucabilseydim, hayallerle yaşasaydım, masallarda dolaşsaydım, başparmağımı diğerine değdirip birdenbire tekrar cocuk olsaydım... Keşke sevmeseydim… Yaralı bir kalp bırakmasaydım ardında sevdiğimin. Başımı yastığa her koyuşumda babaannemin masal anlatışını tercih edebilseydim uykusuz gecelerde dokulen gozyaşlarıma… Ve dinleyemeden de yaşayabilseydim kalbimin sesini… Ve keşke hep cocuk kalsaydım, kanayan kalbim değil de dizlerim olsaydı...
-Seyhan kartal-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 208

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Kitap Dostu
Kitap Adı: Keşke Yazar: Ali Kartal Yayınevi: Kitap Dostu İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786054409259