İZMİR'de yıkıcı depremin ardından, enkaz kaldırma calışmaları surerken, 98 santimetre boyu ile 4 gundur arama ve kurtarma calışmalarına katılan ve dirilmesi mumkun gorunmeyen delhizlere korkusuzca surunerek dalan Rıdvan Celik'in (29) kucuk bedeniyle verdiği mucadele duygulandırdı.
Gecen cuma gunu Ege denizinde İzmir'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından yurdun bircok bolgesinde bolgeye gelen arama kurtarma ekipleri, kurtardıkları canlar ile bir kez daha gonullerde taht kurdu. Arama kurtarma gorevlileri, yaşanan acılara rağmen enkazdan cıkarttıkları her canlı kişi ile umutları yeşertirken, yarattıkları mucizelerle de alkış aldılar. Enkaz altındakilere can olan gorevliler, yakınlarından haber bekleyecen depremzedelerin ise umudu oldu.
BOYU KISA, YUREĞİ KOCAMAN Depremin ardından arama kurtarma calışmalarına İstanbul'dan gelen ekip icerisinde yer alan Rıdvan Celik, 98 santimetre boyu ile dikkati uzerine cekti. Beraberindeki ekip ile Bayraklı'da yıkılan Doğanlar apartmanı enkazında kurtarma calışmalarına başlayan Celik, bedeninin avantajını kullanarak, cesaret isteyen boşluklarda canlı araması yaptı. Ekip arkadaşıyla korkusuzca enkazın icerisine giren Celik, moloz yığınları arasında girilmesi mumkun olmayan delhizlerde surunerek, hayat kurtarmak icin canını ortaya koydu. Kucuk bededine rağmen kocaman yureği olan Rıdvan Celik, depremin ilk gununden itibaren 4 gundur uyumadan calışmalara katıldı. Celik'i gorenler şaşkınlık yaşarken, kucuk bedeniyle verdiği mucadele nedeniyle takdir etti.
'ENKAZ ALTINDAKİLERİ DUŞUNUNCE VAZİFEYE ATILDIM'Depremin ardından enkaz altında kalanlara yardım etmek icin gonullu olarak bolgeye gelen Rıdvan Celik, "İstanbul'da depremi duyduğumda, kendi biletimi kendim alarak İzmir'e geldim. Burada ekip arkadaşlarımızla buluştuk. Doğanlar apartmanına geldiğimizde durum icler acısıydı. Enkazda arama yapmaya başladık. O anda insanların benim icin ne duşunduğu gercekten hicbir anlam ifade etmiyor. Ben 1999 depreminde gecen anılarım ve yaşantılarla enkaz altında olabilecek cocuk ve anneleri duşundum. Belki biz de o enkazın altında olabiliriz duşuncesiyle hemen vazifeye atladım. Hic cekinmedim. Ellerim daha camurlu. Gonul isterdi ki hicbir vatandaşımızı kaybetmeyelim. İnsanların tepkisi cok iyiydi. Uzerimde arama kurtarma kıyafetini goren insanlar bana senin yureğin kocaman diyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ersan ERDOĞAN