Shakespeare Yeniden, William Shakespeare’in olumunun 400. yılı dolayısıyla başlatılmış, unlu eserlerinin cağdaş yazarlar tarafından yeniden yorumlandığı roman serisidir. İngilizcede Hogarth Shakespeare olarak yayımlanmaktadır.
Dunyaya geliriz, hayatta olduğumuz icin şanslıyızdır, canımızın yongası eşyamızı hep yanımızda taşır ve bize ihanet eden cocuklarımızıhemen oldurup onları acilen gomecek bir yer ararız.
Venedik Taciri’nin unutulmaz kahramanı Shylock, bir mezarlıkta sanat simsarı Simon Strulovitch’le karşılaşır. Kızı Beatrice’in Nazi sempatizanı bir futbolcuyla evlenmesini engellemek isteyen Strulovitch’in, idolu Shylock’un yardımına ihtiyacı vardır. Yuzyılların eskitemediği tartışmalar ise hÂl surmektedir: Yahudi ile Hıristiyan, baba ile kız, yalan ile gercek.
Man Booker odullu İngiliz yazar Howard Jacobson, Shylock Derler Bana ile adı antisemitizmle ozdeşleşmiş Shylock’u yirmi birinci yuzyıla taşıyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Shylock Derler Bana-Shakespeare Yeniden Yazar: Howard Jacobson Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050965391