İlk kitabı LÂt’ta olduğu gibi UzzÂ’da da kimlik yıkımına devam ediyor H. Demir. Ben’in dehlizlerinde dolaşıp
dilin katmanlarında yeni odalar inşa ederken, eskiden yapılmış olanları İbrahim’in baltası gibi kullandığı kelimeleriyle yıkıyor.
Putlar devrilmeye, ben’ler yok edilmeye, Âdemler adem olmaya mahkûm oluyor:
“Hicliğe hiclikle bağlanıyorum cunku babam olmadığı gibi annem de yok benim…”
Rutin olumle son bulur, eğer olum sadece bir defa oluyorsa…
"Bu tahta parcası mı beni burada tutan yoksa tum ictenliğimle burada kalma isteğim mi... Kendinde dur diyecek gucu gecilmezliğinden ziyade tarihin tum devirlerinde burada ve hÂl ayakta olabilmesinden alan, yorgun ve tum o tarihin yaşını govdesinde taşıyan, canlı bir ağac gibi gecen her zamanı kendine bir dovme olarak işleyen bu heybetli kapı mı beni burada tutan... Oysa ruzgÂrdan acılmaması icin onu ben tutuyorum ayakta...
Bağlandığı bir ucunu artık kaybetmiş ve koku bağlı olsa da denizin her kabarışında ait olduğu yerden savrulmamak icin bağlı olduğu o tek kokune sıkı sıkıya sarılan bu Cehennem sınırı mı beni burada tutan... Yoksa gercekten kovulmamak icin canla başla uğraştığım bu yerin cazibesi mi... Adam mı yoksa..."
"Bu tahta parcası mı beni burada tutan yoksa tum ictenliğimle burada kalma isteğim mi... Yedi kat goğunve yedi kat yerin varlığını ona her bakmamda hatırıma getiren yedi basamağı ve govdesindeki yedi kilidi mi beni korkutan... Ellerimdeki toprağı ona her değişimde icine alan ve bunun bir işareti olarak uzerinde filizlenip onu daha da aşılmaz duruma getiren yeni dallar mı yoksa...
RuzgÂrın bile yanından gecerken ona carpmamak uğruna yon değiştirmesi, tum doğaya hukmedebilecek kudreti kendinde bulabilmesi mi korktuğum... Bu yuksek duvar, bu ışığın kaynağını sanki kendi parcalarından doğan alevin oluşturduğunu hissetmemi sağlayan, cehennemin kızıllığını burada beyaza donuşturen ve her ne kadar yolu gosterse de beni asla gecemezsin diyen bu kapı mı beni burada tutan... Yoksa gercekten kovulmamak icin canla başla uğraştığım bu yerin cazibesi mi... E. mi yoksa..."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Uzza Yazar: H. Demir Yayınevi: Uc Nokta Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 104 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050602319