Felaketler ve felaketlerin yamacındaki karanlık duygular… Duyarlılığın kısıtladığı bir alan “kendinde ben veya uzantı”... Kişi felaketlerin yamacında bir başkası olarak duramaz. Kendinde olmak zorundadır. Aksi halde duyarlılığın kısıtladığı alanı şaşırır ve gormek icin bakacağı yerde yalnızca bakar hicbir şey goremeyerek. Handiyse cımbızla cekilen ifadeler, hislerin etkileri, bu sebeple anlaşılmaz kalır. Kendinden yoksun olanlar aşağılarlar bu ifade silsilesini ve metelik vermezler.
“Kendinde ben veya uzantı” icin dinc olmanız gerekir. Ki kendinde ise kişi, dinctir. Cunku kendinde olmanın gerekliliği olan ifade (cıkarım), yorgunluğu her vakit sunger gibi emer. Aksi halde kendine giden herkes hayattan butunuyle vazgecer ve dunya intihar bolluğuyla bir hayli sersemler. Ve kişiyi kendileştirecek tum secimleri ortadan kaldırır. Bu da bizleri George Orwell'in kehanetine (1984) surukler. Ustelik bu zamanda bu kehanete bir hayli yaklaşmışken...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kendinde Ben Veya Uzantı Yazar: Abuzer Uzun Yayınevi: Sokak Kitapları Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 80 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052874738