Evlatlık bir cocuk almak ve onunla yaşamak nasıl bir histir? Peki, once onun kaybolması, sonra olumu ve bunun intihar olma ihtimaliyle yuzleşmek?
Boy, oğlunun olumuyle ilgili acıklamaları kabullenemeyen, onun hikayesini kendi keşfe cıkan ve oğluyla oldukten sonra tanışmaya başlayan bir annenin hikayesi.
Versteeg'in surukleyici ve gercekci romanı Boy, size aklınızın sınırlarını zorlayacak, oyunlarla dolu, gizemli bir bahce sunuyor.
"Kumullarda dolaştım, tek başıma. Bu, daha da kotuydu. Nerede ve tam olarak neyi aramam gerektiğini bilmiyordum. Bildiğim bir şey vardı, o da hicbir şey bulmak istemediğim. Bedenini bulmak istemiyordum, artık elimden gelen bir şey olmayacaktı; ona kayısı kurusu ya da biftek yediremeyecektim, C vitamini alması icin elma soyamayacaktım, butun bunları yapamayacaktım cunku bir daha ağzını acmayacaktı."
Hollandalı yazar Wytske Versteeg'e un kazandıran romanı Boy, ulkesinde yayınlandığında buyuk ovguyle karşılandı. Hollanda'nın en prestijli edebiyat odulu Libris Literary Prize'a aday gosterildi ve BNG Bank Edebiyat Odulu'nu kazandı.
(Tanıtım Bulteninmden)
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Kahve Yayınları
Kitap Adı: Boy Yazar: Wytske Versteeg Cevirmen: Erhan Gurer Yayınevi: Kahve Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786056375873