“Boşnak kızı, İzmir guzeli Zehra ile; yağız yakışıklı Karadeniz delikanlısı Murat’ın bu kitabımızda, neler yaşayacakları ve nelerin onların artıları eksileri olacağı, Zehra’nın atalarının bir zamanlar Bosna Hersek’ten Turkiye’ye goc etmelerinin ardından, yakın zamanda Sırplar’ın Bosna Hersek’te soykırım-katliam yapmaları, Zehra’nın bu katliam karşısındaki tutumu nasıl olacak? Kalbinin sesini mi dinleyecek; cakma İstanbullu Murat’ın aşkı ile yanıp tutuşarak hayatını ona mı adayıp bir omur boyu sevdiği delikanlıyı mı bekleyecek? Sevgisine, aşkına sadık mı kalacak, tercihi ne olacak? Hep birlikte inşallah bu kitabımda goreceğiz. Ben de cok merak ediyorum neler olacağını…”
Yazarın, Bir Umut Varsa kitabının devamı niteliğinde sayılan dorduncu kitabı bir tarih romanı niteliğinde işlenmiş. Bir yanda, coğrafi sıkıntılara, diğer yanda eski donem aşklarına şahit oluyoruz. Aradan gecen yıllarda, devamlı calışan Zehra sevgiyi sorguluyor. O’nun Murat’la olan aşkında, gecmişten gunumuze uzanan zaman diliminde, sevgilerin ne kadar saf, ne kadar duru olduğunu goruyoruz. 1992’de Avrupa’nın en buyuk katliamı olan Bosna Hersek katliamına kadar uzanan bu tarihi aşk romanı soluk kesiyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bulutlu Yıllar Yazar: Zeynep Guner Batımor Yayınevi: Herdem Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057647740