“Et, kemik değilmiş insanı insan yapan; sevgi mana getirirmiş varlığa. Bense şimdi yabancı bir denizde yuzme bilmeyen tayfa gibiyim. Kimse cığlığımı duymayacak. Sezar’ın kılıcı uzerinde cıplak ayak yuruyorum, ince bir tını zerk ediyor ismimin her harfi, kadınlığımı sorguluyorum. Ah bu hayat! İceriden dışarıya sokup koparıyor her zerremi. Ah bu insan! Duşundurdukce kendini her bir yudum kahvede şekli değişiyor yuz cizgilerimin. Kendime dahi gelemiyorken, ayrı yerde yazılıyor duşlerim."
Elfida; donem olaylarının ortasında buyuyen bir cocuğun, ruzgarla zamanın otesinden getirdiği, mistik masallar ve yaşanmış hayatların en nihai ozetini fısıldıyor kulaklarımıza. Kadınlığın insan olmaktan ote, doğurduğu zamanlar butununde, doğuramadığı icin boşlukta savrulan karakterin, icindeki acıları kusarak bir başka hayatı mutlu etme gayesini anlatıyor. Aşkı, alevlerle yakıyor colunu umutsuzca, yağmur yağmıyor ve toprak komur karasına donuşuyor her sayfada.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Elfida Yazar: Kadriye Arslan Kırdok Yayınevi: Ayzıt Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056757198