Duygularınızla dunya arasında sadece teniniz varsa ve yaptığınız bir hatada yuzunuz kızaracak kadar erdem sahibiyseniz, hele empati yapabiliyorsanız, hayatı tamamlanacak bir proje gibi değil, doya doya yaşanacak bir zaman dilimi gibi goruyorsanız “başarılı” olmanız cok zor. Başarı icin, duygusuz ve acımasız olmayı, hedef odaklı yaşamayı, herkese gulumseyen sahte bir maske takmayı dayatıyor modern zamanlar. Bir tur psikopatlık hali aslında bu. Buradan, her başarılı insanın anti sosyal kişilik bozukluğu olarak acımlanabilecek psikopatik belirtileri bir duzeyde yaşadığı sonucuna varan bir genelleme yapmak da, butun genellemelerin ortak kaderini paylaşır ve yanlış olur. Vedat Ahsen COŞAR, insan kalarak, hayatı duygularla, tevazuyla ve vicdanla yaşayarak, empati yaparak ve asla bir maskeye ihtiyac duymayarak da başarılı olunabileceğini gosteren az sayıdaki istisnadan biri olmuştur benim icin. … Biyografiyi, Stefan Zweig’in kalemi ile sevdim en cok. Roterdamlı Erasmus’u okurken ozgur duşuncenin ne demek olduğunu anladım bir kez daha. Magellan’la birlikte yol aldım en kestirme guney gecişini keşfetmek icin. Koleliğe karşı ozgur duşunce icin Castellio ile birlikte mucadele ettim Calvin’e karşı. Ve hayatımdaki Fouche’leri tanıdım Stefan Zweig sayesinde. Vedat Ahsen COŞAR sayesinde de, Erasmus ve Castellio ile birlikte ozgur duşunceye giden en kestirme yolu bulmak icin Magellan’ın kaptanlığında bir keşif yolculuğuna cıkıp, hayatımızdaki Fouche’leri bir kez daha gorme olanağını buldum. Av. Murat Bobrek (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Fıhi Ma-fih İcindekiler İcindedir Anılar 1 Yazar: Vedat Ahsen Coşar Yayınevi: Phoenix Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059801461