“Hayat Arkadaşlığı, İlişkiler ve Toplumsal Yonelimleri” irdeleyen bu roman, Dissosiyatif Kişilik Ozelliklerini tema olarak almıştır. Coğul kişilikler anlamına da gelen bu kişilik ozelliği roman karakterlerinin birbirlerinden habersiz gecen sureclerini anlatmaktadır. İzmir’de sakin gundelik hayatını surduren bir doktor birdenbire sıra dışı bir hayat da yaşadığını fark eder. Bu sırada yaşadıklarını kendince cozumlemeye calışırken, Eda isimli bir sosyolog ile tanışır. Birlikte gizli kalmış sırları ve adlandırılamamış duyguları birer birer ortaya cıkarırlar. Bu birliktelikleri hem doktora hem de Eda’ya iyi gelir. “Dissosiyatif Kişilik Ozellikleri… Hic duydun mu Eda?” “Evet duydum, aynı bedende coklu kişiliklerin olması, değil mi?” “Evet oyle. Birbirinden farklı kişilikler var. Birbirlerinden habersiz yaşıyorlar.” “Cok nadir gorulmuyor mu bu durum?” “Oyle, cok nadir.” “Neden sordun?” “Eda ben… Ben boyle yaşıyorum. Yani fark ettim.” “Nasıl, kimde fark ettin?” “Kendimde.” “Nasıl yani, nasıl kendinde fark ettin?” “Senin sayende. Sen fark ettirdin.” “Nasıl yaptım bunu?” Yazar okuru bu romanı ile farkındalığa davet ediyor. Surukleyici ve akıcı bir dille yaşadığımız hayatı sorgulamamızı sağlıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kayboluşlar Yazar: Murat Duzen Yayınevi: Siyah Beyaz Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786056501555