İnsan yokken anıları da sokakları terk ediyor. Kaldırımlar unutuyor adımlarınızı.Hic arkadaşlık etmediğiniz huzun, şimdi saklambac oynadığınız koşeleri mesken tutmuştur. Geriye doğru bir yolculuk yapmak gerekiyor Vasil'in yaptığı gibi; duşe kalka bir yolculuk. Cocukluğunuzdaki kuş yuvaları gibi kimlikleri de yadırgamayacağınız bir yoldan; kimseyi ihbar etmeyeceğiniz bir usulden. Bir babaya, bir kardeşe hic olmazsa bir kardeşliğe kapıları acmadan cıkamayacağınız bir yol; dokunmadan paylaşabileceğiniz acılı, umutlu bir yol. Muharrem Erbey'in ikinci oyku kitabında haritasını paylaştığı bir yol…
“Oykulerindeki farklı doku, yerel motifler, geleneklerin acımasızlığına karşı bakışı, olayları kurgulaması ve insanı ele alış bicimi dikkat cekici. Yore insanının cektiği acıları, duygusallığa duşmeden, abartmadan, damıtarak işliyor.”
-Cemil KAVUKCU-
“Erbey’in hikayelerinde sozlu kulture dayanan, masalsı bir dil ve anlatım ya da masal oğeleri hemen dikkat cekiyor. HikÂye kahramanları yitirdikleri bir şeylerin, birilerinin ardından, biraz sucluluk ve pişmanlık, cokca ozlem ve isyan duyarak bakıyor. Yitirilen, kahramanın sevdiği bir insan olabildiği gibi, uzaklarda kalmış cocukluk ya da kimlik olabiliyor. Turkiye’nin doğusundan soz edildiğinde aklımıza ilk olarak gelen hemen her şey; kimlik sorunu, zorunlu goc, baskı, işkence, catışma, yoksulluk vb. Erbey’in hikÂyelerinde bir bicimde değinilen, ama coğu zaman metnin odağında olmayan konular. Gundelik hayattaki baskının siyasal nedenlerinin altını cizmek yerine, sezdirmeyi yeğliyor…”
-Behcet CELİK-
“Muharrem Erbey’in insandan soz etmesi ve insani olanın peşine takılması, doğru bir tutum…”
-Necati MERT-
(Tanıtım Bulteninden)
Yayına Hazırlayan : Ozcan Ozen
Kapak : Sevil Tarla

Kitap Adı: Babam Aharon Usta Yazar: Muharrem Erbey Yayınevi: h2o Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12 x 19 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786054906703