Bu kitabın iceriğinde gezinen oyku, kimilerinin sandığı gibi klasik bir otobiyografi ciziktirmesi değildir.
Yaşam parcacıklarını duygusal bağlarla [kendiliğinden] birbirine bağlayarak yakın ve uzak gecmişimize uzanan bir yolculuk… Doğu ve Batı arasına sıkışmış ortak kultur mirasımıza ait siyaset-bireysellik-felsefe-yaşama-[tutku] ve coşkusunun oluşturduğu ağır-aksak suregelen bir hayat meşgalesinin oykusudur.
Dortyuz kusur sayfaya ulaşmış kalabalık yuku ile bu kitabı okuyan-okumayan herkese karşı yapılmış bir sorgulama cağrısıdır.
Doc. Dr. Sevim Serdiner
“Sol” Sinyal” duşuncelerini yol etmiş, yollara duşunceler, sorular ekmiş bir seruven…
Faruk Haksal, Oğuz Atay’ın kendisine soylediği gibi bir “yaşam milyoneri”… Hic durmamış hayatı boyunca, hayat bohcasına kendi emeğiyle var ettiği yaşantıları doldura doldura gelmiş bugune kadar. İşte o yuzden de kitabından yaşantılar, duşunceler, tartışmalar, sorular sızıyor.
Dr. Selcuk Atalay
Kahramanımız Kerem’in; “olumun kıyısında kurulmuş bir diktatorluk” olarak nitelendirdiği standart yaşam bicimine karşı alternatif gorduğu ve icinde canla başla uğraş verdiği 68’li yılların devrimci mucadelesi hayal kırıklıkları ve tutarsızlıklarla [da] doludur. İcinde bulunduğumuz ortam acısından uyarıcı nitelikte bir sonuca ulaşır Kerem: “…her turlu kişisel mesele devrim sonrası kurulacak duzene ciro edilemezdi… Tam bağımsız bir ulkeyi ancak birey olarak kendi bağımsız kişiliklerini inşa etmiş insanlar kurabilirdi.”
Yapıtın surukleyiciliğini sağlayan diğer bir etken de; seckin sozcukler, renkli espriler ve surukleyici bir kurgunun oluşturduğu anlatım zenginliğidir. Gercekte bu kusursuz anlatım bir sihrin eseri değil, yazarın “benim hayatımı zehreden sabıkalı kişiler” olarak nitelendirdiği bircok yazar, duşunur ve filozofun yukunun sırtlanıldığı yoğun bir felsefe ve edebiyat birikiminin sonucudur.
Gunduz Murgul

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sol Sinyal Yazar: Faruk Haksal Yayınevi: Perseus Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 452 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057726674