Bu benim hikayem; benim hikayemden bir kesit. Bir insan hikayesi. Bu yuzden kaygılarımı, korkularımı, endişelerimi, imkansızlıklarımı, caresizliklerimi, bunun yanında umutlarımı, mutluluklarımı, başarılarımı, imkanlarımı, imkanları verimli kılmalarımı yansıtıyor.
Bu acıdan genel insanlık hikayesinin bir parcasıdır da. Hikayenin bir veya birkac yerinde kendinizi bulduysanız, sebebi bu. Her birimizin hikayesinin evrensel, bolgesel, yerel ve kişisel bir boyutu var. Ben bu hikayede bunların birbirlerine bağlı olduklarını anlatmaya calıştım.
Hikayenin bu kesitinde tercume ettiğim bu dort kitabı ele almamın sebebi de budur. Cunku Fizilal, evrensel insanlık hikayesiyle, el-Mizan, hikayenin bolgesel zeminiyle, Barzani kitabı yerel zeminde kaygılarımla, umutlarımla, endişelerimle bağımı kurmaya vesile oldu. Ve tabi bu hikayenin ve hikayelerin rotasını cizen, evrenselden, bolgesele, bolgeselden yerele, yerelden kişisele butun bu hikayeler arasındaki bağlantıyı kuran unsur olarak Hz. Peygamberin hayatını ele aldım.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Cevirmen Vahdettin İnce Yazar: Vahdettin İnce Yayınevi: Beyan Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 Barkod: 9789754738704