Dunyayı koşe bucak gezen, maceralarını internette yuz binlerin takip ettiği ve kısa zamanda bir internet fenomenine donuşen Rotasız Seyyah Mehmet Genc, birbirinden ilginc, huzunlu, komik ve yer yer gerilimli anılarını şimdi bir kitapta topluyor.
Son altı yıldır dunyayı gezmeye calışıyorum. Eğer dokuz canım varsa, muhtemelen yollarda gelenler yuzunden birkacını kaybettim. Ama gidilmeyen yerlere gitme ve gittiğim yerlerde yaşayan insanların fotoğraflarını cekme arzum hic tukenmedi. Bu sure icinde yaşadığım iyi kotu olaylardan hep bir sebep sonuc ilişkisi cıkarttım. Hostellerde karşılaştığım, evlerine misafir olduğum, beraber gezdiğim yahut yolda tanıştığım insanlardan, elimden geldiğince bir şeyler oğrenmeye cabaladım. Rotasız seyahatlerim sırasında karşılaştığım, 1992 yılında her şeyini bırakıp Honduras'ın ufacık bir adasına yerleşen Alman gezgin Reiner'dan da hayata dair cok şey oğrendim. Cep telefonu, bilgisayarı ve televizyonu olmayan, interneti ise hic kullanmayan Reiner'ın şu sozunu zihnime kazımdım:
"Parayla sağlığı, arkadaşlığı, gercek bir guluşu, mutluluğu ve iyi bir uykuyu satın alamazsın…"
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Kitap Adı: Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri Yazar: Mehmet Genc Yayınevi: Ephesus Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059232609