Benimle ilgili bilmek isteyeceğiniz ilk şey şu: Kız mıyım, erkek miyim?
Kendimi pek cok şey olarak tanımlayabilirim: asi, punkcı, muhalif. Tabii bir de akışkan cinsiyetli. Kendimi bazı gunler kız gibi hissederken diğer gunler oğlan olarak uyanabilirim. Ancak henuz dunyaya acılmayı başarabilmiş değilim. Babam muhafazakÂr bolgemizden secimlere aday olmuş ve ben de yeni okuluma adapte olmaya calışırken kendimi iyice kapana kısılmış hissediyorum.
Terapistimin tavsiyesi doğrultusunda takma isimle actığım blog hesabı kendimi, yaşadıklarımı ve hissettiklerimi anlamlandırabildiğim tek yer. Ya da eskiden oyleydi. Bir takipcime yardım etmemin ardından hesabımın viral olması ve sanki kim olduğumu bilen birinden gelen tehdit mesajları guvenli alanımı mahvetti.
Artık bir karar vermem lazım. Yeni arkadaşlarımı, beni dinlemek isteyen insanları ve kimliğimi arkamda mı bırakacağım yoksa her şeyi riske attığımı bile bile kendim icin savaşacak mıyım?
“Riley cok zeki, komik ve keskin bir gozlem yeteneğine sahip.”
Publishers Weekly (starred review)

“Akışkan cinsiyet gibi karmaşık bir konuyu ele alan ilk genc yetişkin kitaplarından biri.”
Booklist (starred review)

“Akışkan cinsiyetli genclerin dunyasına acılan, gercekci kurgulanmış bir pencere.”
Kirkus

“Akışkan cinsiyet hakkında cok az bilgiye sahip okurlar icin onemli bir tanışma ve benzer hisler deneyimleyenler icin sıcak bir karşılama.”
BCCB

“Gercekten ozgun bir başkarakter ve evrensel başarılarla kalp kırıklıkları sayesinde, bu unutulmaz kitap beni hem guldurdu hem de ağlattı.”
Lissa Price

“Hem eğlenceli hem de oldukca gerekli. İnsanlık Belirtileri, sadece okuduğunuzda bile sizi daha iyi bir insan yapacak turden bir kitap.”
Dahlia Adler

“Oylesine farklı ama bir o kadar da aynı olmaya dair etkileyici bir portre.”
Renee Ahdieh

“Riley, genc yetişkin edebiyatında kesinlikle ihtiyac duyulan bir karakter.”
Robin Talley

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İnsanlık Belirtileri Yazar: Jeff Garvin Yayınevi: Yabancı Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 304 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257973489