E.T.A. Hoffmann (1776-1822), romantik edebiyatın zirve isimleri arasında adı anılan, kimine gore "Almanya'nın en onemli hikÂye anlatıcısı" olan; Baudelaire, Poe, Dickens, Kafka ve daha nicesinin kendisinden etkilendiği soylenen bir yazardır. Meşum Miras (Das Majorat) ise Hoffmann'ın en meşhur gotik oykulerinden biridir.

"Doğrusu Hoffmann, nesnelerin gorunuşlerini yakalamada ve en olağanustu yaratılışlara gerceklik gorunumu vermede en yetenekli yazarlardan biridir" (Théophile Gautier, "Les Contes d'Hoffmann", Chronique de Paris, 14 Ağustos 1836).

"Alman romantik edebiyatı denince adı ilk başta akla gelen ve Almanya dışında, hele Fransa'da, daha cok tanınan, geniş, hatt biraz fazlaca hur muhayyileli hikÂyeci..." (Sabahattin Ali, "E.T.A. Hoffmann", Uc Romantik HikÂye, Ankara, Maarif Matbaası, 1943, 153).

"Size, heyecanlı ve şaşkın gibi gorunuyorumdur, Theodor! Gercekten de bin bir korku gecirdiğim bu gece yuzunden oyleyim. Karımın sinir buhranı katiyen tehlikeli değildi, bunu şimdi anlıyorum, fakat burada, korkunc bir hayaletin yaşadığı bu şatoda, ben, her ceşit dehşetin vukua geleceğinden korkuyorum..."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 180

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Feylesof
Kitap Adı: Meşum Miras Yazar: Hoffmann Cevirmen: Ethem Derviş Deriş Yayınevi: Feylesof İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786058341715