"...Ben burada 'Şarklı' kelimesini bir coğrafya mıntıkası olarak kullanmıyorum. Kultursuzluk ve cehalet karşılığında, ileri bir kulturu bir turlu hazmedip sindirememek, cahil olduğunu da bir turlu bilememek, bilmeyi istememek mukabilinde kullanıyorum.
En basit bir şeyi oğrenir oğrenmez, o şeyde derhal alim kesiliyoruz. Bizden başkası bilmiyor, bizden başkası bunu duşunup bulamaz, bir yerde okuyamaz sanıyoruz. Daha beteri, derhal kaleme sarılarak yazıyoruz, bundan daha beteri, bastırmaktan da zerre kadar cekinmiyoruz…"
Notlar'ın 3. kitabı ağırlıklı olarak, Kemal Tahir'in 1956 yılında dil meseleleri etrafında Esi dergisi tarafından yapılan bir ankete hazırlık niteliğindeki okumalarından ve duşuncelerinden oluşuyor. Devlet Ana yazarının, Turkcenin yapısı, dil devrimi gibi konulara dair gozlemleri, kendi yapıtlarını değerlendirmek icin de onemli ipucları sağlayacak nitelikte…
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 368
Baskı Yılı: 2016
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 299
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: İthaki Yayınları
Kitap Adı: Notlar - Sanat - Edebiyat 3 Yazar: Kemal Tahir Yayınevi: İthaki Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053755685