Hayatı boyunca sağlık sorunlarıyla uğraşan Robert Louis Stevenson, uzun sure gorduğu kÂbuslarından yola cıkarak yazdığı Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ın Tuhaf Vakası’nda yuz yıl oncesinden bugunu goruyor.
Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ın Tuhaf Vakası, erdem sahibi bir doktor ile kotulukten haz alan bir canavarın aynı bedende buluşmasını konu alıyor. Yetenekli bir doktor olarak gunduzleri toplum icinde saygın bir hayat suren Dr. Jekyll; geceleri icindeki kotuluğe teslim olup en dehşet verici arzularını tatmin etmek icin Mr. Hyde’a donuşuyor.
Bir yandan psikolojinin en gizemli konularından kişilik bolunmesine atıfta bulunan diğer yandan gelmiş gecmiş en buyuk felsefi sorunsala, iyilik ile kotuluğun ahlaksal tartışmasına odaklanan kitap “cığır acan” bir başyapıt.
“Halkın arasında daima iyi huylu ve saygın biri olma gerekliliğinin yukuyle zorlama bir hayat surerken, istediğim anda genc bir oğrenci gibi bu yukumlulukleri uzerimden atıp ozgurluk denizine atlayabilen ilk kişi de bendim. Yırtılmaz pelerinimin icinde son derece guvende olduğuma emindim. Duşunsene, aslında ben yoktum! Tek yapmam gereken kimseye gorunmeden laboratuvarıma girmek ve her daim hazır tuttuğum ilacımı birkac saniye icinde karıştırıp icmekti; bundan sonrasında, ne yapmış olursa olsun, Edward Hyde nefesin aynada bıraktığı anlık buğu gibi yok olup gidiyor; yerini, gece lambasını kıstığı calışma odasında huzur icinde oturan, tum şuphelere gulup gecme şansına sahip Henry Jekyll alıyordu.”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Dr.Jekyll ve Mr.Hyde'in Tuhaf Vakası-Korku Klasikleri Yazar: Robert Louis Stevenson Cevirmen: Tarık Tufan , Taylan Taftaf Yayınevi: DEX Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786050955743