Avusturya'nın başkenti Viyana'da meydana gelen teror saldırısında, teroristle karşı karşıya gelen ve bacağından yaralanan Recep Tayyip Gultekin, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.
Gultekin, başkentin turistik bolgesi birinci Viyana'da arkadaşı Mikail Ozer'le bulundukları sırada silah sesleri duyduklarını, seslerin geldiği yone doğru ilerlediklerinde, bir teroristin yoldan gecen sivil bir kişiyi vurduğuna şahit olduklarını belirtti.
Gultekin, yaralı kadına yardımcı olduğunu ve yakındaki bir restorana yaralıyı taşıdığını soyledi.
"Terorist silahını bana doğrulttu"
Daha sonra restorandan ayrıldığını ve teroristle karşı karşıya geldiğini ifade eden Gultekin, o anları şoyle anlattı:
"Yaralı kadını yakındaki bir restorana taşıdıktan sonra, terorist silahını bana doğrulttu. O esnada kendimi yere atarak, takla atmaya calıştım. Sanırım elinde uzun namlulu pompalı olarak tabir edilen silahtan vardı. Bu silahtan cıkan bir sacma sağ bacağımın arkasına isabet etti. Ancak cok buyuk bir yaralanmaya yol acmadı. Arkadaşımın aracına binerek, durumu polise bildirmek icin bir sonraki polis karakoluna gittik."
Gultekin, polise durumu aktardıktan sonra, bir başka noktada catışma sonucunda bir polis memurunun yaralandığını gorduklerini ifade etti.
Catışmadan oturu sağlık ekiplerinin olay yerine yaklaşmadığını kaydeden Gultekin, arkadaşı Mikail Ozen'le yaralı memuru ambulansa kadar taşıdıklarını soyledi.
Gultekin, olay yerinde karşılaştıkları bir yaşlı kadını da guvenli bir yere bıraktıklarını belirterek, "Ayağımdaki yara cok buyuk olmadığı icin hastaneye gitmek istemedim, ambulanstakiler beni hastaneye goturme teklifinde bulundular ancak catışmaların şiddetinden cok sayıda yaralı olacağını duşunduğum icin yuk olmak istemedim. Ama silahtan cıkan sacma hala ayağımda ve şimdi biraz daha durum sakinleştiği icin bir hastaneye gidip tedavi olacağım." şeklinde konuştu.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da meydana gelen teror saldırısında biri saldırgan olmak uzere iki kişi oldu. Polisin olay sonrası kacan teroristlere yonelik arama calışmaları suruyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Aşkın Kıyağan