Otuzlu yaşlarının sonuna yaklaşırken ve arkadaşları kendi kendilerine ne zaman anne olacaklarını sorarken, Heti'nin samimi anlatıcısı kararsızdır. Anne olmalı mı, olmamalı mı? Birkac yıla yayılan hikÂyede akranlarının, eşinin ve ailesinin yaşadıklarının etkisindeki anlatıcı, akıllıca ve ahlaki bir karar vermeye cabalar. Felsefeden, bedeninden, mistisizmden ve şansından medet umduktan sonra, aradığı cevabı eve cok yakın bir yerde keşfedecektir.
Annelik yetişkinliğin en onemli kararına durustluk ve mizah ile yaklaşan; kadınlık, ebeveynlik ve butun bunları nasıl yaşamalı gibi konulara dair diyaloglar ve tartışmalar başlatacak cesur, keskin ve tamamen ozgun bir roman.
“Sheila Heti'ninAnnelikromanı, bana en cok Kierkegaard'ınKorku ve Titreme'sini hatırlatıyor fakat buradaki acı verici karar bir cocuğu kurban edip etmemek değil, yaratıp yaratmamak. Yazmak, cocuksuzluk ve bir annenin huznu arasındaki ilişki hakkında Sheila Heti gibi yazanını gormedim.''
- Elif Batuman -
“Modern kadının doğurganlıkla olan ahlaki, sosyal ve psikolojik ilişkisine dair bu soruşturma bir aydınlanma, bir provokasyon ve –nihayet– dişil zekÂnın derinlerinde formule edilen yeni feminenlik normlarına verilmiş bir cevap. Benzersiz. Sheila Heti kitabıyla bir sanatcı olarak olgunlaşmasında ve dişil soylemin kendisine dair olasılıklarda cığır acıyor.”
- Rachel Cusk -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Annelik Yazar: Sheila Heti Yayınevi: Nebula Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 20 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058188679