Kirpi gibi adamlara ve kirpi gibi adamları seven keklik kadınlara, Nabzımın boşluklarından damarlarıma duşen bir adam tanıdım. Bazı adamların mayasında bazı kadınları severek oldurmek vardır. Bazı adamlar silah değil, sevgisini kullanır. Bazı adamlar o kadar yalnızdır ki, sizin varlığınız, yıllar boyunca sarılıp annesi bildiği yalnızlığına oluşturulmuş bir olum tehdididir ve sırf bu yuzden sizden kacarak yalnızlıklarını korumaya calışırlar. Bazı adamların sırtında bir beşik vardır, cocuk yanımızı orada uyuturuz. Bazı adamların sırtı bir mezardır, olum doşeğidir, orada olu bulunuruz. Bazı adamlar kirpi gibidir, sırtına yatmanızı ister ama bilmez, sırtında ne kadar diken varsa hepsi icimizi delip gecer. Bazı adamlar vardır işte. Buz gibi bir okyanusun icine daldığınızı sanırsınız, gozlerinizi bir acarsınız ateşlerin icindesinizdir. Bazı adamlar vardır, sizi şeytanın meleği sevdiği kadar sever ama eline gecirdi mi de yakmadan bırakmaz. Cunku şeytanın kalbi ateştir, melek gozunu o kalbe dikerse yanmayı goze almış demektir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kirpi Gibi Bir Adam Sevdim Yazar: Binnur Şafak Nigiz Yayınevi: Dokuz Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052050620