İsmail Zorba’nın, gercekten “demini almış omrunden” dokulen gozlemlerini, anılarını ve tespitlerini sanatkÂr uslubuyla terkip etmiş olduğu kitabını doya doya, bıkmadan ve usanmadan okuyacaksınız.
Prof. Dr. İlhan GENC
Duzce Universitesi Rektor Yardımcısı
Hayatı, tabiatı ve insanı anlamaya calışan bir edebiyat oğretmeninin; yureğinin en derin koşelerinde ince ince işleyerek, sabırla, inancla, sevgiyle gun yuzune cıkardığı sozler… Turk edebiyatının en guzel orneklerini hem kendisine hem oğrencilerine bir pusula yapan cumleler…
Prof. Dr. Ayşe İlker
Celal Bayar Un. Fen-Edebiyat Fakultesi Oğretim Uyesi
Bu kitap bizleri doğaya, dostluğa, kulture, sevmeye, bilgiye ve hatırlamaya; kısacası “insan olma”ya cağırıyor. Kitapta, cağın hızına karşı sukûneti, tuketim sevdasına karşı erdemleri hazmederek sosyal dokuyu guclendirmeyi tavsiye eden demeler ve deneme tadında hatırlar yer alıyor. Ancak bu kitapta slogan ve cığlık bulamayacaksınız. Belki, “değerleri yitirme” korkusunun sessiz cığlığı var. Cumleler haykırarak soylemek icin değil, samimi bir yureğin kulağına fısıldamak icin yazılmış.
Prof. Dr. Namık ACIKGOZ
Muğla Sıtkı Kocman Un. Oğretim Uyesi
Hep yarım bırakılmış hayatların, yarım bırakılmışlarıyla ic ice olduğumuz gunlerde, yarımları tamamlamayı dert edinen, sayıları az ama ozverileri cok nice değerli insana haksızlık yaptığımızı duşunuyorum. Kim bilir; belki de dunya onların sabrı, samimiyetleri ve gayretleri hurmetine ayakta duruyor. İşte evinde, okulunda, cevresinde bu yuzden hep yarım bırakılmış hikayelerin peşinde, tamamlanmamış hayatları kovalarken gormeye alıştığımız İsmail Hoca, sizi kitabının sayfaları arasında gezdirirken aslında kendine ortak da yapacak.
Erdal CİL
Yazar – Yonetici (Ege Universitesi)
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gul Yurekli Sevdalar Yazar: İsmail Zorba Yayınevi: Cınaraltı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052232347