Kıymetli Okurlar,
Bu bir tarih kitabı değildir. Babamdan kalan anılarla kendi araştırmalarımı bir arada kurgulayarak 1.Dunya Savaşında esir duşen askerlerimizin başından gecenleri ve bu duruma yol acan faktorleri, incelediğim belgelerin ışığında mumkun olduğu kadar bir sohbet havası icinde sunmaya calıştım.
-Ali Camlıbel Emekli Hava Kurmay Albay-
1946 yılında Şile'de doğan Ali Camlıbel 1966 da Hava Harp Okulu'nu,1968 de Pilotaj eğitimini bitirdi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatında pilot olarak gorev aldı. 1976 da Hava Harp Akademisi,1980 de ABD Komuta Kurmay Koleji ve 1982 de Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu. 1983-86 yılları arasında Almanya'da Nato gorevinde bulundu. 1991 de Milli Guvenlik Akademisi'nden mezun oldu.
Muharip birliklerdeki ucuculuk gorevlerinin yanı sıra, Genelkurmay Başkanlığı Andlaşmalar dairesinde şube Mudurluğu,Hava Harp Akademisinde oğretim uyeliği ve Oğretim Başkanlığı yaptı.evli ve iki cocuk babasıdır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 240
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları
Kitap Adı: Biz Esir Duştuk Yazar: Ali Camlıbel Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059790048