Her yiyeceği tuketemeyen, omur boyu rejim yapmak zorunda olan colyak ve PKU hastası cocuklar icin kampanya başlatıldı. Bakırkoy’deki okullarda meyve dağıtılacak.
Omur boyu gıda rejimi yapmak zorunda olan “colyak” ve “fenilketonuri” (PKU) hastası cocuklar icin başlatılan “Sana da mı yasak?” kampanya cercevesinde, Bakırkoy’de bulunan 28 ilkoğretim okuluna, eğitim donemi boyunca ucretsiz meyve dağıtılacak. Proje, eğitim yılı sonu olan haziran ayına kadar surecek. Bakırkoy Kent Konseyi Kadın Meclisi onderliğinde, Bakırkoy İlce Milli Eğitim Mudurluğu, PKU Aile Derneği ve CarrefourSA’nın desteklediği proje, PKU, colyak ve diyabet hastası cocuklara dikkati cekmeyi amaclıyor.
28 BİN OĞRENCİ İCİN
Colyak, PKU ve diyabet hastası cocuklara dikkat cekmek icin başlatılan "Sana da yasak mı?’’ projesi kapsamında yapılan calışmalar hakkında bilgi vermek uzere Bakırkoy Hamdullah Suphi Tanrıover İlkoğretim Okulu’nda dun bir basın toplantısı duzenledi. Bakırkoy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doc. Dr. Meltem Unal Erzen, projenin, 28 bin oğrenciye ‘’bire bir’’ ulaşacağını soyledi. Bu sure boyunca her hafta bir ilkoğretim okulunu ziyaret ederek, 1. sınıflardan 8. sınıflara kadar tum oğrencilere cizgi film izleteceklerini, velilere iletilmek icin hazırlatılan broşur ve CarrefourSA’nın oğrencilerin sağlıklı beslenmelerini teşvik etmek icin hazırladığı meyve bulunan canta dağıtılacağını anlattı.
Erzen, “Genc nesillerin sağlıklı beslenmesini teşvik etmek ve okullarda meyve, sebze satışının artırılmasını sağlamak bizler icin oldukca onemli cunku sağlıklı cocuklarımız ve diyetli cocuklarımızın ortak olarak tuketebildikleri tek besin maddesi meyve’’ dedi. PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay da, projenin, toplumu bilinclendirmek, sağlıklı olmak icin yaşam boyu ozel urunlerle beslenmek zorunda kalan, tum diyetli bireylerin sosyal yaşamdaki sıkıntılarını cozmeyi hedeflediğine işaret etti.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Yasaklı cocuklara şefkat