Ozgur Mercan, yazın hayatına verdiği emeği hikÂye kitabından ve romanından sonra şiirle surduruyor.
Aslında uzun yıllar cıkınında biriktirdiklerini okurla şimdi paylaşıyor desek daha uygun duşer. Duzyazının
insanı belirleyen bir yanı var ama şiirle ‘hemhÂl olmak’ insana elbette başka bir duyarlılık katıyor.
Ozgur Mercan’ın şiirlerine baktığımda şunu goruyorum. Plastik, yapay olmayan bir şiir. Hayata butun kanallardan dokunmaya calışan, bunu yaparken de yer yer ironiyi, karamizahı icine alan bir şiir. “Asfalt karası
dunyalar sizin olsun, ben gidiyorum” dediği yerde, paltosunu omuzuna alıp cekip giden bir şiir aynı zamanda.
Sarsan, alıcıyı harekete gecirmeye, tavır koymaya calışan bir şiir.
“Yuzleri silinmiş cocuklar”ı ve bir deniz kenarına kumsala saplanıp kalan aylan’ları hissetmeye cağıran bir
şiir. Bu yonuyle vicdanlara seslenen ve eleştiren bir şiir Ozgur Mercan’ın dokuduğu… Elbette kendi yaşamından
yola cıkarak yazdığı naif, incelikli şiirlere de rastlayacaksınız kitapta.
Şair, “pusula”sını hayat karşısında insanın daha doğrusu insan olabilmenin temel hallerine cevirmiş.
Anlaşılmadığı yerde restini ceker ve gider:
yitip gitmek uzereyim
gitmek uzereyim
butun insanlar hır gur
butun dunya elimin tersi
İhsan Tevfik

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bin Sevmek Yazar: Ozgur Mercan Yayınevi: Artshop Yayıncılık Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9759782426843