Bazı şairler, yolunu bulduktan sonra şiirini erken olgunlaştırırlar, belli bir programa bağlamış gibi hem izlek hem soyleyiş acısından yatağını derinleştirirler, yani erken ustalaşırlar. Muesser Yeniay da bu soy şairlerden. İlk uc kitabıyla (Dibine Duşuyor Karanlık da 2009, Yeniden Cizdim Goğu 2011, Ben Olmadan Coller Vardı 2014) ustalığa giden yolu kısa zamanda aldı.
Bu kitabında ise dili yureğinin emrinde, hakikatin aracısı olarak yetkin bir bicimde işlediğini goruyoruz. Bu şiirlerde insanlık gerceği kadın duyarlığı ve doğurgan -dişil- bir dille carpıcı bir bicimde ortaya cıkarken aklımızda bir cok cağrışımın uyanmasına yol acmaktadır.
Tıpkı alttaki dizeler gibi hayat ve varlığa ilişkin gerceklik zihnimizde farklı resimlerle yanıp sonerek hakikate ilişkin deneyimlerimizi guclendirmektedir.
"bu gece guneşi goren otlar gibi
sevincli
hayalimin varlığıyla tokum"
Bu kitap, şiir bilincimizin gelişmesi, şiir cıtasının artması bağlamında şiirimiz icin de onemli bir kazanımdır. Okuyucu kitabın sayfalarını bu derinliği goz onune alarak okumalı.
-Metin Cengiz-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sevgiliyle Daima Konuşma Yazar: Muesser Yeniay Yayınevi: Şiirden Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054825721