Bu kitabı neden eline aldın, bilmiyorum. Belki beni Youtube’dan tanıyorsun, belki ilk defa karşılaşıyoruz. Sebebi her ne olursa olsun buradasın. İlk cumleyi okudun. Artık bu anın geri donuşu yok.
İceride karşılaşacağın hikÂyeler, benim hikÂyelerim. Daha once defalarca yaşanan, eşsiz veya benzersiz olmayan hikÂyeler. Anlatmam lazımdı, cunku anlatmazsam catlardım. Ben Y kuşağına aitmişim; sen Z, onlar C, oburleri T… Her neysek, cok yorgun bir gecmişin cocuklarıyız. Bizi kirli gecmişten, kavgalardan, darbelerden korumak icin renkli dunyaların icine attılar. Sorumsuzuz, dunya umurumuzda değil diye de bizden nefret ettiler. Ne dunya umurumuzdaydı, ne de biz dunyanın umurundaydık. Mesele artık kendi meselemizdi. Yaşamak icin bir yol bulacaksak bunu kendi başımıza yapacaktık. Guven mi? Guven kelimesi coktan bankalara, sigorta şirketlerine satılmıştı, hem de yok pahasına… İnsana dair bircok kelime coktan şirketlerin olmuştu. Herkes guvenilmezdi artık, her an sırtımızdan vurulabilirdik. Hem tek başımızayız hem paranoyağız.
Sana videolarımda hep dedim ki; “kendi cennetini yarat.” Ben o cennete gidene kadar cehennemden gectim, iyi ki... Sana kendi hikÂyemi olduğu gibi, durustce anlattım; sen de anlat, başkasına değilse bile kendine anlat diye… Anlat ki rahatla, anlat ki tanış kendinle.
(Tanıtım Bulteninden)
Genel Yayın Yonetmeni: Ahmet BOZKURT
Editor: Mehmet BOZKURT
Kapak Tasarım: Faruk BAYDAR
Kitap Adı: Once Hayallerim Oldu Sonra Babam Yazar: Başak Kablan Yayınevi: İnkılap Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789751039200