Kadın kapıdan cıktı ve gozden kayboldu. Orada taş gibi kalakaldım. Onun Peşinden gitmek icin oluyordum. Neden mi? Dna vurmak icin mi, onu boğmak icin mi. bilmiyorum. Her neyse, onu takip etmek istedim ve yapamadım. Sanki onun ofkeli konuşması beni felc etmiş gibiydi. Bunun gulunc geldiğini biliyorum ama gercek buydu. Dakikalar gecti. beş-on olabilir ve en sonunda hareket edebildim.
20. yuzyılı en iyi anlayıp yorumlayan yazarlardan bir tanesidir Stefan Zweig. 1. Dunya Savaşı'nın yıkımı. ardından Nazizmin yukselişiyle başlayan 2. Dunya Savaşı'nın getirdiği alt ust oluşu butun acıklığıyla okurun onune serer.
Kısa aralıklarla yaşanan iki buyuk savaşın insan bilicinde meydana getirdiği tahribatı sıradan insanları modelleyerek anlatır. Karamsarlık. kotumserlik, umitsizlik Zweig'ın metinlerini siyah bir tul gibi orter.
Stefan Zweig akıcı anlatımı, keskin uslubu, karakter oluşturmasındaki ustalığın yanında cağına yaptığı doğru tanıklıkla klasik yazarlar arasına ismini yazdırmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Amok ve Bir Cokuşun Hikayesi-Stefan Zweig Kitaplığı Yazar: Stefan Zweig Yayınevi: Aperatif Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058175105