“Fatıma’m!
İzin ver, sana biat edeyim.
Kalbim yanıyor, şu aşkı zor kaldırıyorum. Kabul et beni gonlune. Birlikte biat edelim aşka. Paylaşalım cilesini.
Son Âna kadar olsun akdimiz, Fatıma’m.”
Tum hayatı denizlerde gecen, İspanyol ve Venedik donanmalarına karşı buyuk zaferler kazanarak Avrupalı denizcileri titreten ve Akdeniz’in bir Turk golu olması icin yıllarca mucadele eden buyuk bir denizci:
Turgut Reis, nam-ı diğer Dragut. Osmanlı İmparatorluğu’nun uc kıtaya hukmettiği bir donemde, ticaret yolları uzerinde bulunan denizler ondan sorulurdu. Turgut Reis, 22 parelik donanması ve ona gonulden bağlı cevval leventleriyle birlikte tum Akdeniz’de İslam’ın bayrağını dalgalandırdı. Bu buyuk denizci hic kimseye, hatta Osmanlı İmparatorluğu’nun en kudretli padişahlarından Kanunî’ye bile biat etmedi. Ta ki Fatıma ile karşılaşana dek...
Zamane dervişi Mim KemÂl Oke, “kahramanım” dediği Turgut Reis’e vefa borcunu Biat’la oduyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Biat-Bir Turgut Reis Hikayesi Yazar: Mim Kemal Oke Yayınevi: Turkuvaz Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 440 Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057717474