Her sahnesi, her cumlesi, her kelimesi buyuk bir zekÂnın, derin bir icgorunun ve biraz da muzurluğun kaleminden cıkmış bir kult roman.
Kitap editoru Jorgen Hofmeester, son derece sıkıcı bir burjuva varoluşu icinde yasayan emeklilik yaşının eşiğinde bir Amsterdamlıdır. Roman, canından cok sevdiği iki kızından kucuk olanı Tirza'nın mezuniyet partisi icin suşi hazırladığı sahneyle acılır. Fakat tıpkı bir Dostoyevski romanında olduğu gibi gorunuşte sakin başlayan şeyler engellenemez şekilde acılacak, tırmanacaktır. Romanın sayfaları acıldıkca Hofmeester'ın surprizsiz, sakin hayatının katmanları da belirsizliklere doğru acılır. Seneler once, cocukluk aşkına kacan karısı beklenmedik şekilde ortaya cıkar ve onun huzurlu, şık evini alaşağı eder. Gozbebeği Tirza'sı erkek arkadaşıyla Afrika'ya gideceğini bildirir.
"Grunberg'in Tirza adlı romanını okuduğumda muthiş bir heyecan ve coşku hissettim. (...) Arnon Grunberg'in zihnindeki meseleyle karşılaşmam son derece sarsıcı oldu benim icin. Tirza 21. yuzyılın ilk klasiği."
Ayfer Tunc
"Arnon Grunberg'in metninden yayılan zek ve alaycı zihniyetin ışığı, okumayı kesintisiz bir hazza donuşturuyor."
J.M. Coetzee
"Kendi toplumuyla cıplak ve yakıcı bir yuzleşmeyi iyi kurgulanmış bir hikÂye ve derinlikli psikolojik tahlillerle yaparken gunumuz kapitalist toplumlarının geneline uzanan Tirza'yı cok beğendim."
A. Omer Turkeş
"Tirza coook iyi bir roman."
Necmiye Alpay
"Grunberg gercekten de başarılı bir yazar."
Muge İplikci
Sayfa Sayısı: 484
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Alef
Kitap Adı: Tirza Yazar: Arnon Grunberg Yayınevi: Alef İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789944494649