“Şimdi oyle bir şey ki yazmak, sigara tiryakiliğinden daha buyuk bir tiryakilik. Sahiden. Ben elimden duşurmediğim sigarayı kolayca bıraktım, hic de aramadım. Fakat yazmayı bırakamadım, tiryakilik o dereceydi. Şimdi yaklaşık son iki yıldır evden dışarı cıkamıyorum, yine de yazmadan duramıyorum. Yazmak, su icer gibi icimden geliyor hep.
Son donemde yatakta daha sık zaman geciriyorum. Uc kere duşmuşum yere. Doktorlar tarafından sırt ustu yatağa yatırılmışım. Zaman icinde yavaş yavaş kendime geldim. Fakat korkuyu yenemedim. O donemde icimde buyuk bir duşme korkusu vardı. Onu mutlaka bir bicim altında anlatmak istiyordum. Duşmek sadece yere duşmekten ibaret değil. Bir de manevi yanı var.
Duşme Korkusu adı altında altı tane hikÂye yazdım. Cunku duşmenin ceşitli anlamları var. Saygınlığını kaybetmek var, değerini kaybetmek, gozden duşmek, caresizliğe duşmek var. Bunun manevi yanını goz onunde tutarak duşme korkusunu yazmaya karar verdim.”
-Adalet Ağaoğlu-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Duşme Korkusu Yazar: Adalet Ağaoğlu Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051852959
[h=5]Oduller[/h] Erdal Oz Odulleri