"Artaud Tarahumaraların yaşamını dile getirirken, bizzat doğayı dile donuşturur. Artaud'dan miras kalan, tamamlanmış sanat yapıtları değil, tekil bir varoluş, bir duşunce poetikası ve estetiği, kultur teolojisi ve acı cekme fenomenolojisidir."
-Susan Sontag-
Yazınsal modernizmin en onemli isimlerinden Antonin Artaud, ilkel bir Kızılderili kabilesi olan Tarahumaraların arasında yaşadığı donemde tum yaşamını, yapıtını, algılama bicimlerini, farklı gelenekleri, Batı ve otekiler arasındaki ilişkileri, eril ve dişil gucleri, zamanı, mekÂnı, dili, muziği, medeniyeti, sinirlerdeki kulturu, Tanrı'yı yeniden keşfeder. Erotik Peyote Ayini'ne katılır, insan bilincinin uc noktalarını deneyimler, varlıkla, gerceklikle deliliğin sınırlarında yeniden karşılaşır.
"Bir gun Tanrıdan cok uzaktım, ama asla kendi bilincimden bu denli uzak değildim ve gordum ki, Tanrı olmadan ne bilinc ne de varlık var; ve hÂl yaşadığını sanan insan artık asla kendine donemeyecek. İşte bu şekilde Tanrıya doğru yonelerek Tarahumaraları keşfettim."
-AntonIn Artaud-
"Artaud'nun soyledikleri katlanamayacağımız yoğunluktadır. Burada her tur derinliği, yanılsamayı ve her tur umudu reddeden bir ıstırap konuşur ama bu ıstırap butun derinliği reddederek duşunceye yeni olanaklar sunar. Bu sayfaları okuduğumuzda, acı cekme ile duşunmenin birbirlerine gizli bağlarla bağlandığını oğreniyoruz."
-MaurIce Blanchot-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 176
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Tarahumaralar Ulkesine Yolculuk Yazar: Antonin Artaud Kapak: Beste Doğan Yayına Hazırlayan: Cem İleri Cevirmen: Bahadır Gulmez Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051418353