Oteki Metinler Bilge Karasu'nun, otuz yayılmış bigr donemde urettiği ve coğunu yaşarken yayımlamamış olduğu duşunsel/kuramsal ağırlıklı denemelerini, metinlerini, bunlarla birlikte okunabilecek notları ve okunmasında sakınca bulmadığını belirttiği gunluklerinden secmeleri kapsıyor. Fusun Akatlı'nın yayıma hazırladığı bu metinlerde ağırlık kazanan "oteki" kavramına neden onem verdiğini Karasu şoyle anlatıyor: "Yirminci yuzyıl, ondokuzuncu yuzyılın kalıtını yuklenirken, gecmişin yanlışlarını bulup gostermiş, eleştirmiş, 'tanımaya'yı, tanımanın yollarını yeniden duşunmeğe, irdelemeğe calışmış pek cok insanın konuşup yazdığı bir yuzyıl olmasına olumuştur ama, ne yazık ki, bu son yıllarına varasıya 'oteki'ne karşı davranışın en acımasız, en kanlı, en cılgınca orneklerini art arda sergilemekten başka bir şey yaşamamış gorunuyor. 'Gelişen teknoloji', en yararlı gorunduğu alanlarda bile, otekini ezmenin, ona usa sığmaz acılar vermenin bir başka adı olabiliyor. Bu yazılarda, anlamağa calışmaktan başka bir şey yapmıyorum. 'Beriki' de, 'oteki'de benim, biziz, hepimiziz. 'Biz'i anlamağa calışıyorum. 'Biz'i oteki'nden ayıran durumu anlamağa calışıyorum. O kadar."

Sayfa Sayısı: 144

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Oteki Metinler Yazar: Bilge Karasu Yayına Hazırlayan: Fusun Akatlı Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 1999 Dil: Turkce Barkod: 9789753422529