Saliha Nilufer cevirisi,
James Woodall'ın onsozuyle,
Yazar ve donem kronolojisiyle,
Sonsuzluğun Tarihi, edebiyatın, felsefenin ve cevirinin kadim sorunlarını Borges bilgeliğinin suzgecinden geciren, carpıcı bir anlatı.
Sonsuzluğun bir tarihi varsa bile o tarihi yazma cabasının beyhudeliğini en iyi Borges gosterebilir. Sonsuzluğun Tarihi'nde Borges, bu kez ironi yuklu diliyle duşunce dunyasının bildik doğrularını ters yuz ediyor. Nietzsche'ye atfedilen bengi donuş teorisinin aslında ona ait olmayabileceğini, Binbir Gece Masalları'nı bugune kadar hatalı bir ceviriden okumuş olduğumuzu oğreniyoruz. Edebiyatın tuzu biberi, kimi zaman yapıtaşı olan metaforun iki bin yıl onceki ilkel orneklerine kulak veriyoruz… Bu ozgun metin bittiğinde, avuclarımızın icinden kayan sonsuzluk, hem bugune hem yıllar oncesine ait bir anın imgesiyle yer buluyor zihnimizde: "Geriye okur icin benim sonsuzluk teorimi sunmak kaldı. İcinde Tanrı olmayan, başka bir koruyucu ya da arketipler olmayan fakirleşmiş bir sonsuzluk bu."
Borges, cağdaş eleştiri ve teorideki bircok yeni eğilime cevap veren, ozellikle beşeri bilimlerde oznellik ve temsil sorununa acıklık getiren metinler yazdı.
-Bruno Bosteels-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 152
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Sonsuzluğun Tarihi Yazar: Jorge Luis Borges Cevirmen: Saliha Nilufer Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750517440