Dostluk... Uc farklı yaşam tarzının birleştiği bir nokta
Orta yaşı geride bırakmış, tum yaşamları Beyoğlu’nda gecmiş uc arkadaş; Selim, Kenan ve Nihat. Selim’in ağzından dinlediğimiz hikÂyede uc arkadaşın, Kenan’ın olum deneyiminin ardından değişen hayatları ele alınıyor. Hayatını yeniden anlamlı kılmak icin cırpınan Kenan, icine girdiği cukurun farkında değildir.
Beyoğlu’nda bir gayya kuyusu
Beyoğlu Rapsodisi yıllarca cekilmiş bircok fotoğrafın ust uste gecmiş bir hali adeta, surekli kendini yenileyen Beyoğlu’nun santim santim cekilmiş dinamik bir panoraması. Ahmet Umit İstiklal Caddesi’nin orta yerinde duran, ustunden atlayıp gectiğimiz, sırlar ve acılarla dolu bir gayya kuyusunu başarıyla tasvir ediyor.
Burada oyle bir buyu vardı ki, şu anda benim yaptığım gibi, olanları sadece izlemekle yetinseniz bile, oyunun bir parcası olmaktan kurtulamazdınız. Cunku bu caddeye adım atmak, bu sahnenin bir parcası olmayı kabul etmek demekti.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Beyoğlu Rapsodisi Yazar: Ahmet Umit Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 23 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750846205