“Son gunlerde,” diye konuşmasını surdurdu Meyra, “bir duygu her karanlık cokuşunde gelip yakama yapışıyor. Onu yenmek icin bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum kendimi. Bazen korkum ve uzuntum birbirine karışıyor. Sabrım, butun korkularım, belirsizliklerim ve acılarım… Hepsi sanki bu duyguda bir araya gelmiş gibi. İşte o zaman aklıma sen geliyorsun, seni duşunuyorum. Ozellikle de akşamın o ilk saatlerinde...”
Meyra: Bir Bosna HikÂyesi, Avrupa’nın orta yerinde, butun dunyanın gozlerinin onunde gercekleşen 20. yuzyılın en buyuk trajedisine, Bosnalı Muslumanların soykırımına odaklanıyor.
Tamamen gerceklere dayanan kişisel hikÂyelerden, acılardan yola cıkan Sinan Akyuz, sadece siyasi meseleleri etkili bir bicimde ortaya koymakla kalmıyor, mikro duzeyde iki insan arasında –komşu, arkadaş, sevgili, akraba– oluşan duyguları da ustalıkla gozler onune seriyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Meyra-Bir Bosna Hikayesi Yazar: Sinan Akyuz Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050381108