Halid Ziya'ya kadar, romancı muhayyilesiyle doğmuş tek muharririmiz yoktur. Hepsi roman veya hikÂye yazmaya hevesli insanlardır.
-Ahmet Hamdi Tanpınar-

Tereddutsuz soyleyeceğim ki yazdıklarımın hicbirisini yazmamış olmak ihtimalini o kadar buyuk bir huzun duymayarak duşunebiliyorum. Fakat Mai ve Siyah icin boyle değil! Onu yazmış olmak isterdim. Ve pek iyi etmişim ki yazmışım. Onun icin, eksiklikten arınmıştır, baştan ayağa meziyettir demiyorum. Fakat onda hemen butun ben varım, benim bir daha geri gelmeyecek olan emellerle, hulyalarla ve onların yanı başında husranlarla, elemlerle dolu olan gencliğim var. Hatta yalnız benim değil… Butun gencler var... Memleketimin bedbaht gencliği var. Sizler varsınız...
-Halid Ziya Uşaklıgil-

Kitap olarak ilk defa 1898'de basılan Mai ve Siyah'ın bu baskısı hazırlanırken Halid Ziya'nın romandaki duzenlemelerini de iceren 1938 baskısı esas alındı. Bu iki baskı karşılaştırılıp yıllardır suregelen hatalar tek tek saptandı. Acıklamalı notlarla ve ilk baskıdan gorsellerle zenginleştirilen roman, yazarın uslubuna mudahale edilmeden gunumuz Turkcesine uyarlandı. İlk defa okuyucuyla buluşmasının uzerinden yuz yılı aşkın zaman gecse de bu başyapıt, hÂl tefrikasına başlanıldığı gunku kadar yeni. O gunden bugune, ulkenin butun kuşaklarınca okundu, tartışıldı, tekrar tekrar yorumlandı. Daha onemlisi, hep sevildi. Cunku Mai ve Siyah, bizim romanımız.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 336

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları

Kitap Adı: Mai ve Siyah - Gunumuz Turkcesiyle Yazar: Halid Ziya Uşaklıgil Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789750731792