“Biri bana bu kitabın ne ile ilgili olduğunu sorarsa, ona dunyadaki her şeyle ilgili, diye cevap veririm. Gregory David Roberts, Bombay icin tıpkı Lawrence Durrell'ın İskenderiye, Melville'in Buyuk Okyanus, Thoreau'nun Walden Golu icin yaptığını yapmış. Bombay’ı dunya edebiyatının sonsuza dek anılacak yerlerinden biri kılmış.”
-Pat Conroy
“Aşk, kader ve yaptığımız secimler hakkında bildiklerimi oğrenmem cok uzun surdu, dunyanın pek cok yerini dolaşmam gerekti ama hepsinin ozunu bir anda, bir duvara zincirlenmiş halde işkence gorurken kavradım.”
“Eşsiz, kesinlikle cok cesur ve inanılmaz vahşi. Shantaram en zengin hayal guclerini bile hazırlıksız yakalayacak.”
-Elle
“Shantaram ilk cumlesiyle tavlıyor. Heyecan verici, dokunaklı ve korkutucu... Muhteşem bir roman.”
-Detroit Free Press
“Cok zekice... Canlı karakterlerle dolu. Ama Shantaram'daki en guclu karakter şehrin ta kendisi, Bombay. Roberts'ın Hindistan'a, orada yaşayan insanlara duyduğu icten sevgi, kitabı okumayı daha da zevkli kılıyor. Roberts bizi Bombay’ın gecekondularına, uyuşturucu satılan mekanlarına, batakhanelerine, barlarına goturuyor ve, siz de gelin, diyor. Biz de gidiyoruz.”
-The Washington Post
“Nefes kesici... Yurekten hissedilen, film gibi izlenen bir yapıt. Heyecanla okunuyor.”
-Publisher's Weekly
“Nefis yazılmış, sayfalarını cevirmekten kendinizi alamayacağınız bir başyapıt. Kişi ve yer adlarının gizlendiği romanlara bir yanıt. Az sayıda yabancının bildiği Hindistan'ın oteki yuzunun enfes bir anlatımı.”
-Kirkus Reviews
“Yaratıcı bir anlatım.”
-People
“Canlı ve eğlenceli. Duygusal ve sinematik guzellikteki dili cok etkileyici.” -USA Today
“Engin bir duşunce gucu, sıradışı bir vizyon.”
- Time Out
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Shantaram Yazar: Gregory David Roberts Cevirmen: Banu T. Oğuducu Yayın Yonetmeni: Ilgın Sonmez Yayınevi: Artemis Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 863 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2009 Baskı Sayısı: 14. Basım Barkod: 9786054228379