Ucurtma Avcısı, Bin Muhteşem Guneş, Ve Dağlar Yankılandı romanları ile tum dunyada milyonlar tarafından okunmayı surduren Khaled Hosseini’den olağanustu bir ağıt!
"Ah nasıl yakarıyorum denize bunu bilmesi icin.”
Ucurtma Avcısı, Bin Muhteşem Guneş, Ve Dağlar Yankılandı romanları ile tum dunyada milyonlar tarafından okunmayı surduren Khaled Hosseini’den olağanustu bir ağıt!
Hosseini’nin, 2015 yılının Eylul ayında, Avrupa’da guvenli bir yere ulaşmaya calışırken Akdeniz’de boğulan ve cansız cesedi kıyıya vuran uc yaşındaki Suriyeli multeci Aylan Kurdi’nin hikÂyesinden esinlenerek kaleme aldığı Deniz Duası, multeci sorununa son derece carpıcı bir bakış getiriyor.
Suriyeli bir babanın, sonu belirsiz bir yolculuğa cıkmadan once, oğluna yazdığı bir mektup şeklinde tasarlanmış olan metin, savaştan ve zulumden kacarken denizlerde kaybolan binlerce multeciye adanmış.
Deniz Duası’nın tum gelirini, iyi niyet elcisi olarak gorev aldığı Birleşmiş Milletler Multeciler Yuksek Komiserliği (UNHCR) ve Khaled Hosseini Foundation’a aktaran Hosseini, (UNHCR) multeci kamplarını ziyaret etmeye, ceşitli platformlarda bu sorunu dile getirmeye ve bağış toplamaya devam ediyor.
"Ama o hayat, o donem şimdi bana bile sahte geliyor, unutulup gitmiş bir soylenti gibi."
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Deniz Duası Yazar: Khaled Hosseini Cevirmen: Cem Alpan Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051853109