“Bir adam kralın kapısını calmış ve ona demiş ki, Bana bir tekne ver.”
Bilinmeyen adaların kalmadığına inanılan bir donemde bilinmeyen ada arama cesaretine sahip bir adamla boyle bir cesareti gorup hayatını değiştirebileceğine inanan bir kadının buyuk usta Saramago’nun eşsiz anlatısında edebiyat tarihine gecen yolculukları boyle başlar. Emrah İmre’nin Portekizceden cevirisi ve Birol Bayram’ın desenleriyle okurun minor başyapıtlarından olacaktır Bilinmeyen Adanın Oykusu.
“(...) ben bilinmeyen adayı bulmak istiyorum, o adaya ayak bastığımda kim olduğumu oğrenmek istiyorum, Bilmiyor musun ki, Kendinden dışarı cıkıp kendine bakmadıkca kim olduğunu asla bilemezsin, (...)”
“Saramago gorunuşte sade bir oykuyu basit bir dille ve masum karakterlerle aktarıyor; okurlar, hayalperestler ve Âşıklar psikolojik, romantik ve toplumsal altmetinleri fark edecektir.”
- Publishers Weekly -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bilinmeyen Adanın Oykusu Yazar: Jose Saramago Cevirmen: Emrah İmre Desenler: Birol Bayram Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 10. Basım Orijinal Dili: Portekizce Orijinal Adı: 712 Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054927579
[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu