
Bir zamanlar, İskenderun Korfezi'ne yaklaşan gemileri once narenciye ciceklerinin kokusu karşılarmış. Denize kadar gelirmiş bu guzel koku. Bugun ağacların yerini uzun binalar almış olsa da, denizden uzak ic kısımlarda devam eder ağacların saltanatı. Adanalı, kebabının uzerine bile turunc sıkar. Mersinli icli koftesini, dolmasını limonsuz duşunemez. Antalyalıysa en guzel recelleri yapar bergamut ve turunc kabuklarıyla.
Biz Akdeniz bolgesinde pişirilen binlerce tarifi topladık, tek tek yaptık, eş dost oturup hepsini yedik. En guzellerini bu kitapta topladık: Antepfıstıklı kerebic; kunefe; taş kadayıf; zungul (muşebbek); Şam tatlısı; dolmalar; humuslar; bulgur kofteleri; elde kesilen makarnalar; tarhana; borekler; tepsi kebapları; Antalya piyazı; tarhana dondurması; mercimek dondurması; darı keşkeği; susam yağı; yerfıstığı yağı; batırık; tırşik… ve daha niceleri.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 460
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Akdeniz Yemekleri Yazar: M. Faruk Bayrak Kapak Tasarımı: Gokhan Burhan Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Fotoğraflar: Şevket Kızıldağ Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051069463