Antrenorluk tecrubesinin, vizyonun, engel geciş ve kısa mesafe koşusu hakkındaki 20 ve 21. yuzyılın en buyuk birikimlerin paylaşıldığı bilgi havuzunu sunan “Engelli Kısa Mesafe ve Surat Bilimi”nin 2. baskısı icinde bulunanlar benim istek ve arzularımdır.
Bu kitabın 3 amacı vardır. Birincisi engel geciş bilimi; her bir engelli kısa mesafe koşusu ve her bir kısa mesafe koşu branşında başarılı olmak icin gereken biyomekaniği, fizyolojiyi ve psikolojiyi calışmaktır. Daha ayrıntılı materyaller, metinler ve makalelerle calışarak bilgiyi genişletmesi antrenore “engel gecişin buyuk şeması hakkındaki gerceğe yakınlaşma” becerisini ve antrenmanın mevcut cevrede beklenen etkilerini gorebilme becerisini verir. Surat ise engel gecme şemasının uzantısının bir parcası olarak icerisine dahil edilmiştir.
Antrenor nehre atılınca dışarı gitmek icin kucuk dalgalanmalar sacan kucuk bir taş gibidir. Bu dalgalanmaların ne kadar uzayarak dışarı gideceğini bilemezsin. Fakat o devam eder. Her birimiz o taştır. Atletizmin gercek şemasını yakalamak, ruyalarını ve başarılarını ortaya cıkarmak icin enerjimiz, bilgimiz ve etkimiz dokunur. Pek cok genc atlete antrenorluk yapmanın “sanatı” budur. Hepimiz kendimize ait eşsiz şeylere sahibiz. Her birimiz atletin ruyasının dort yol ağzında bulunuyoruz. Biz onu yapabiliriz. Biz farkı ortaya koyabiliriz. Bu kitabın ikinci amacı onu okuyanın eksik yonleriyle kopru kurmak ve bilimi sanata uygulamaktır.
Bu kitabın gecmiş baskıları Kanada’nın NCCP eğitim ve sertifika programıyla uyumludur. Bu yeni baskı ozellikle atletizm başlangıc duzeyini aşan kısa mesafe koşu ve engelli kısa mesafe koşu branşlarına ozel yazılmıştır. Bu materyal ulusal ve uluslararası tum duzeylerde uygulananlara izin verecektir. İcinde uzunca bir yaşam taahhudunun, engel branşları vizyonunun ve surat gelişiminin gercek olacağı bir ruya olan bu kitapta sizin her birinize ulaşmaktan ve paylaşmaktan cok buyuk şeref duyuyorum.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Engelli Kısa Mesafe Koşusu ve Suratin Bilimi Yazar: Brent Mc Farlane Yayınevi: Sayda Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16,5 x 23,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 2. Basım Barkod: 9786056784538