Araştırmacı-yazar Berk Yuksel son kitabında farklı konu başlıkları altında yolundaki durakları paylaşıyor. Yazar, “boyle gelmiş boyle gider”cileri sarsmaktan buyuk keyif alır. Yol gostermez, insanların yoluna goz dikmez sadece yol alır. Kolaya kacıp başkalarını yontmanın gereksiz cabası ile zamanını oldurmeyip, kendine odaklanmaya calışır. Jung’un deyimiyle yuzyılımızda ruhunu kaybeden insanın butunlenme cabasının paylaşımıdır bu calışma. Kadim gelenek tunelinden suzulen tum oğretilerin, inancların, ezoterik-inisiyatik disiplinlerin “Bir”in farklı yansımaları olduğunun paylaşımıdır. Bu akıntıya kurek cekmekten korkmayanın yolculuğudur. Seni diğerlerinden farksız kılmaya butun gucuyle calışan bir dunyada kendin olarak kalabilmek, dunyanın en zor savaşını vermek demektir. En guzel konuşan ya da en guzel yazan değil en guzel yaşayan kahramandır.
En kutsal yol kişinin kendi arayışı icin cıktığı yoldur... İnsanoğlu kendi urettiği değerlerle diğerini dışlar, surekli her şeye sahip olmak ister. Benim olsun, olamıyorsa hic değilse o da “benim gibi” olsun ister. Dunyayı versen “daha fazlası” der. Oysaki hicbir şeye ihtiyacı olmayan insan, yenilmezdir. Hep ideali konuşur ama ne yazık ki her daim vasatı yaşar. Makro kozmosu kendinde kucaklayan bir mikro kozmostur “Gercek İnsan”. Bir ozgun ve ozel “Anka” olabilmek, netice ile ilgili değil ama bizzat bir gorevin parcası olmakla ilgilidir. Yaşam yaşayabilene surekli inisiyasyondur, farkındalık surecidir ve surekli kendinden yeniden doğumdur. Durmaksızın inilen ve cıkılan sarmal merdivenler kendini keşfetmeye vesiledir. Hayatta iyiler “ben daha iyiyim” diye birbirini yerken vasat hep kazanır. Dendiği gibi: “Yanmayı goze alamayan da Hz. İbrahim olamaz...”
Sozun ozu şudur: -Ben bu dunyaya herkesin istediği gibi biri olmak icin gelmedim!
Gerisi lÂfuguzaftır...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Abra Kadabra Yazar: Berk Yuksel Yayınevi: Hermes Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789756130506