Tuva Yayıncılık olarak Makine Nakışı uzerine ilk kez yayınlamış olduğumuz bu yeni kitapla sizlerin karşısındayız. Makine nakışı ulkemizde oldukca ilgi gosterilen bir nakış dalı olmasının yanı sıra, hemen hemen her halk eğitim merkezinde de kursları acılmaktadır. Bu derece ilgi duyulan ve yaygın olarak uygulanan bu nakış turu ile ilgili piyasada bir yayın olmaması, makine nakışında kullanılan teknikleri oğretecek kaynak eksikliği, surekli aynı tarz ve modelde calışmalar yapılarak, benzer desenlerin kullanılması bizleri bu alanda detaylı bir yayın hazırlamaya teşvik etti.
Makine nakışları alanında uzman usta oğretici Semahat Can tarafından hazırlanan bu kitapta makine kullanılarak işlenen projelerin yanı sıra, makine nakışına yeni başlamış kişilerin de kolaylıkla faydalanabileceği temel iğne tekniklerine ve bu iğne tekniklerinin uygulanışına da yer verilmiştir. Kitabın ilk bolumu makine nakışında kullanılan malzemelerin tanıtımına ve iğne tekniklerine ayrılmıştır. Bu bolum ayrıntılı, adım adım yakın plan fotoğraflarla desteklenmiştir.
Kitabın geri kalan bolumu ise proje uygulamalarına ayrılmış olup, her bir proje ayrıntılı olarak hem fotoğraflarla hem de yazılı acıklamalarla birlikte verilmiştir. Tepsi ortusunden yastığa, bindallıdan masa ortusune, koltuk kaplamasından panoya, album kapağından havluya, ceyiz setlerinden kutu kaplamasına, şomentableden terliğe kadar bircok gunluk kullanım objesi uzerine makine nakışı teknikleri uygulanmıştır. Projelerin cizimlerini ise kitabın son bolumunde bulabilirsiniz.
Sayfa Sayısı: 184
Baskı Yılı: 2012
Dili: Turkce
Yayınevi: Tuva Tekstil
Kitap Adı: Makine Nakışı Yazar: Semahat Can Yayınevi: Tuva Tekstil İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786055647353