Sula Bozis, Rumların (ozel dini gunler ya da gundelik hayat icindeki) yemek kulturunden, sofra geleneklerinden ve mutfak alışkanlıklarından bahsediyor. Ayrıca Trakya, Karadeniz, Kapadokya gibi bolgelerde, İstanbul ve İzmir gibi kentlerde yeme-icme kulturune yaptıkları katkıların, işlettikleri lokantaların, toplumsal hayata kazandırdıkları zenginliklerin ayrıntılı bir dokumunu yapıyor.
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kulturu, her kulturun başka kulturleri beslediğini de unutmayarak kentler, mesire yerleri, sokaklar, meyhaneler, sokak satıcıları arasında gezinip renkler, kokular ve tatlar arasında kaybolmak isteyenler icin birebir.

(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: İstanbuldan Anadoluya Rumların Yemek Kulturu Yazar: Sula Bozis Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 440 Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750846946