Eklenme Tarihi: 13.12.2007
Bulunduğu Kategori: Yemek-Kultur-Tarih / Genel
Derviş Sofraları " Tasavvufta Yeme İcme Kulturu ve Sofra Adabı "
Sahrap Soysal



Resmi buyut


Piyasa Fiyatı: 30 YTL
İndirimli Fiyatı:

24 YTL
(KDV Dahil)

%3 havale indirimi ile 23,28 YTL

Konu: Yemek-Kultur-Tarih-Genel

ISBN:

Barkod: 9789759915414

Ait Olduğu Dizi:

Ceviren:

Sayfa: 404 Ebat: 19*21 cm

Baskı Yeri: İstanbul

Doğan Kitap






Mevlevilikte kaşığın sapı sağa, cukur kısmı sofranın ustune gelecek bicimde ters kapatıldığını buna "kaşık niyazda" denildiğini, Alevilik-Bektaşilikte ise kaşığın cukur kısmının yukarı baktığını buna da "kaşık duada" denildiğini biliyor muydunuz?

Alevilik-Bektaşilikte lokmanın sohbetin bahanesi olduğunu, lokmayla birlikte yapılan sohbetin gonulleri ve ruhları hoş ettiğini biliyor muydunuz?

Ahilikte suya bir tutam tuz atılıp "bu şeriattır", bir tutam daha atılıp "bu tarikattır", ucuncu tutamdan sonra da "bu hakikattir" dendiğini ve talibe tuzlu su icirildiğini biliyor muydunuz?

Yeşilliklerin şeytanı kovduğunu, calışkanlığı sembolize eden suyun kini ve haseti sondurduğunu, tuzun dengeyi ve olcuyu simgelediğini, pilavın ve helvanın torensel bir yiyecek olduğunu biliyor muydunuz?

Ekmek yiyip şukredin, helva yiyip tatlanın.



Sayfa Sayısı: 404

Baskı Yılı: 2007


Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Derviş Sofraları Yazar: Sahrap Soysal Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2007 Dil: Turkce Barkod: 9789759915414