Ayvalık'a yolunuz duştuğunde, yaz olsun kış olsun, her zaman birbirinden lezzetli otlar bulabilmeniz mumkundur. Belki de adını yeni duymuş olacağınız istifno, deniz borulcesi, susamotu, radika/hindiba, yaban ıspanağı, muhliye, ebegumeci, kuzukulağı, ısırganotu, cibes, hardalotu, yaban sarımsağı, akkız/şevketi bostan, turpotu, yaban kerevizi, kazayağı, arapsacı/rezene, leylekgagası, zoho gibi nice otlar...
Bu otlar nerede, hangi mevsimde yetişir, hangi yemeklerde kullanılır ve nelere faydalıdırlar? Pişirilirken dikkat edilmesi gereken esaslar nelerdir? Hangi et hangi yemeğe yakışır? Hangi balık hangi mevsimde bulunur?

Pınar Atay Başol'a dedesinden miras kalan tarifler, annesi Afet Atay'ın da katkısıyla bu kitapta toplandı. Ege yoresine ozgu, hem sağlıklı hem de hafif tariflerden oluşan Lezzet Sırlarıyla Ayvalık ve Midilli Mutfağı, Ayvalık'a ozgu hafif, sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleriyle dolu...



Baskı Yılı: 2009


Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Ayvalık ve Midilli Mutfağı Yazar: Pınar Atay Başol Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9786051061207