Bir Gıda Muhendisi Annenin Mutfağından Puf Noktaları, Kış Hazırlıkları ve Tarifler
Ece Arar, Bilge Mutfağım’ı anlatıyor:
Bilge Mutfağım mutfağı olan evlerde olması gereken bir kitap. Yani “her eve lazım!”
Makarna, Lutfen! markasının kurucusu ve gıda muhendisi Tuğba Bayburtluoğlu Bilge Mutfağım adını verdiği ilk kitabında hem muhendis, hem de anne titizliğiyle okurları temel bir mutfak yolculuğuna cıkarıyor. Mutfağa girilen andan itibaren yapılacaklar; steril bir alan yaratmak, market ve pazar alışverişi, gıda urunlerini saklama koşulları, sağlıklı yemekler yapmanın ipucları ve hemen ardından, hepimizin ihtiyacı olan, basit ama besleyici tarifler…
“Aluminyum folyo kullanmalı mıyım? Hangi tencereyi secmeliyim? Ustu kuflenmiş salcayı atmam mı lazım?” İşte, bu ve benzeri gunluk dertlerinizin carelerini Bilge Mutfağım’da Bayburtluoğlu’nun sade ve akıcı dilinden okuyacaksınız. Ayrıca geleneksel mutfağımızın turşu, konserve, tarhana gibi baş lezzetlerini yapmanın puf noktalarını oğrenecek; besleyici tariflerle kendinizi ve ailenizi iciniz rahat bir şekilde doyuracaksınız.
Bu kitap, marketlerde etiket okuduğunuz andan, masanın uzerine yemeği koyduğunuz Âna kadar size eşlik etmeye hazır. Ustelik kitapta yanıtlanmamış bir soru bulursanız ve Tuğba’ya yazarsanız; hem size cevap verecektir, hem de sosyal medyanın tum araclarını en etkili şekilde kullanarak sorunuzun yanıtını mutfakla ilgilenen herkesle paylaşacaktır.
Haydi, mutfak yolculuğunuz başlasın artık!
“Gıda konusunda uretimden tuketime tum aşamaları ele alan kapsamlı ‘Bilge Mutfağım’ serisinin ilk kitabında bir gıda muhendisi ve anne olan Tuğba Bayburtluoğlu kafanızdaki tum soruları tatlı ve farklı uslubuyla yanıtlıyor. Bu 'fayda kitabı' mutfağınızın vazgecilmezlerinden olacak.”
–Derya Baykal

(Tanıtım Bulteninden)



Kitap Adı: Bilge Mutfağım Yazar: Tuğba Oztermiyeci Bayburtluoğlu Yayınevi: Felibus Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058120402