Bu kitabın amacı, “Makina Muhendisliği” kapsamına giren konuları biraraya getirmek ve Makina Muhendisliği Bolumu oğrencilerine, oğretim yaşamı boyunca verilen dersler hakkında temel bilgileri onceden kazandırmak ve mezuniyet sonrası da bir başvuru kaynağı olmasını sağlamaktır.
Bu kitap, Makina Muhendisliğinin temel alt yapısını oluşturan tum konuları kapsamaktadır. Herşeyden once makina muhendisliği mesleği, iş guvenliği gibi konular ele alınmıştır. Daha sonra sırasıyla Urun Makina Geliştirme Sureci, Organizasyonel Yapılanma ve Muhendis, Temel Makine ve Bağlantı Elemanları, Muhendislik Malzemeleri Şekil Değiştirme ve Gerilmeler, Muhendislik Malzemeleri, Dayanım ve Testler, Makine ve Yapılarda Kuvvetler, Teknik Resim, Standardizasyon ve Olcme, Robotlar ve Robotik Uretim, Makine Muhendisliğinde Bakım, Hareket ve Guc Kaynakları, Makine Teorisi ve Dinamiği, Termodinamik, Isı Gecişi ve Enerji Sistemleri, Akışkanlar Mekaniği, Uretim Yontemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, İmalat ve Muhendislik konuları ele alınmıştır.
Boylesi bir kitabın, “Makina Muhendisliğine Giriş” kitabının hem Makina Muhendisliği oğrencilerine hem de sektorde Makina Muhendisi olarak calışan profesyonellerin baş ucu kitabı olma ozelliğindedir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Makine Muhendisliğine Giriş Yazar: Kolektif Yayınevi: Papatya Bilim Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059594271