Evren surekli gelişim halindedir. Evrenin başlangıcında mevcutta gizlenen irade, yaşam iradesinin yaşamsızlardan fışkırdığını gosteriyor. Sonrasında hayattan şuura yukseliş gucu de aynı iradenin daha ileri bir halkasıdır.
Peki nedir mevcutta gizlenen bu irade?
Hayat nedir? İnsan nasıl turemiştir? Evrim teorisi ve insan maymun ilişkisi nedir?
İnsandaki (ben’deki) irade, evrenin otesinde hangi gercekliğe işaret etmektedir?
Evet! İnsan, sonu olan varlıktan kopup sonsuzluğa yurumek iradesindedir.
Burada ben ve evren ikiliği karşısında bulunuyoruz. Evrenden bir parca olan insan, Yaratıcı’ya yonelişiyle de ondan ayrılmaktadır.
Eflatun, evrenimizi hayal ve golge Âlemi olarak nitelendirmiştir. Pascal ise, ruhun evrenden daha değerli olduğunu, cunku onu tanıdığını ifade ediyor. Ona gore ben’deki merhamet denilen ilahi cevher butun ruhlardan (canlılardan) daha değerlidir. Cunku Yaratıcı’ya ulaştırıcıdır.
Evrende insanı Yaratıcı’ya ulaştıran o kadar cok mucize var ki!
Peki ya butun bunlar, hepsi bir tesaduften ibaretse? Ya değilse...
Evren Otesi ve İnsan, H. Elcibey Temel’in ben’in yaradılış ilkesi ile evrenin temelinde yalnız olmadığımızı anlattığı eseridir. Duşunmek isteyenlere…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Evren Otesi ve İnsan Yazar: H. Elcibey Temel Yayınevi: İmlec Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786054262953